WIELKANOCNA DEKORACJA STOŁU

Zobacz jak w łatwy sposób przygotujesz oryginalną dekorację w swoim domu

Zanim zaczniemy pracę, przygotuj niezbędne materiały:

Grand Ferrero Rocher gałązek wiśni lub jabłoni z kwiatami farbowanych jaj różnej wielkości białego prostokątnego talerza

Krok 1

Krok 1: Oczywiście najpierw musimy pofarbować jaja. Zróbmy to przynajmniej dzień przed planowaną uroczystością, żeby nie tracić czasu przed przybyciem gości. Większe możemy pofarbować barwnikami spożywczymi na dowolne kolory (choć miejmy na uwadze to, żeby pasowały do naszej kompozycji), a mniejsze pozłocić spray’em spożywczym.

Krok 2

Krok 2: Przechodzimy do właściwej części naszej pracy. Na środku stołu pomiędzy nakryciami stawiamy biały prostokątny talerzyk. Po obu jego dłuższych bokach umieszczamy pod kątem prostym gałązki jabłoni lub wiśni z kwiatami. Kwiaty koniecznie muszą być świeże, ponieważ zwiędłe popsują cały efekt. Pomiędzy kwiatami układamy jaja kurze i perlicze tak, aby wyglądały na swobodnie rozsypane po stole.

Krok 3

Krok 3: Na talerzyku kładziemy dwa Grand Ferrero Rocher – jedno w opakowaniu z kokardą na szczycie, drugie bez opakowania, z ukruszonym wierzchem i widocznymi w środku słodkościami. Wokół nich rozsypujemy kawałki czekolady i mamy pięknie udekorowany stół na Wielkanoc.

Pozostałe pomysły

Zobacz wszystkie

Sprawdź wyjątkowe okazje